Кирил Петков с 5 условия към партиите

С кого са готови да сключат предизборно споразумение

Кирил Петков с 5 условия към партиите | StandartNews.com

Пет условия за сключване на предизборно споразумение с всяка партия поставиха бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които днес бяха в Стара Загора.

Те са: да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, хората да могат да се лекуват качествено в страната, без да доплащат, както и да бъде извършена промяна в закона за съдебната власт.

Най-близо до тези критерии в дясната част на политическия спектър са "Демократична България", а в лявата - "Изправи се.БГ! Ние идваме", каза Петков. И уточни, че условията важели и за ГЕРБ и ДПС.

Петков и Василев обявиха, че категорично подкрепят президента Румен Радев. Според тях с досегашните си действия държавният глава е по-скоро обединител на почтените, а не разединител на нацията, както твърдят ГЕРБ и ДПС.

Петков бе категоричен, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна.

"Не искам това кой да участва в управлението на България, да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт", подчерта той и допълни, че чака Конституционният съд да потвърди, че е прав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай