ДПС с предложение - сваля данъците за храните

Движението с пакет от мерки срещу кризата

ДПС с предложение - сваля данъците за храните | StandartNews.com

С пакет от мерки в помощ на работещите българи, пенсионерите и бизнеса излиза ДПС. Те ще бъдат предложени още в първите дни на новия парламент, съобщи зам.-председателят на Движението Йордан Цонев пред избиратели в Севлиево.

Предлагаме да се продължи помощта за пенсионерите, да се направи справедливо преизчисление на пенсиите, което е отлагано толкова години, да се добавят енергийни помощи за тези социални слоеве, които трудно биха понесли скока на цените на енергоносителите, да се подпомогне бизнесът с адекватни мерки, за да се запазват работните места, категорично да се подпомогне здравната система в този труден момент, каза Цонев.

Ще обмислим цял пакет от данъчни мерки в подкрепа на българската хранително-вкусова промишленост, за да може храните да бъдат на малко по-поносими цени и да бъде овладяна инфлацията, съобщи още Йордан Цонев.

Тези избори са исторически. Ние сме в безпрецедентна комбинация от кризи, защото задкулисието продължава да управлява със сегашния президент Радев, подчерта Цонев. И допълни: Същата политико-икономическа клика, която ние наричаме кръга "Капитал", не се поколеба заедно със сегашния президент да вкара страната в 6-месечно безвремие. Резултатите ги виждаме - галопиращи цени и инфлация, хората не знаят как да посрещнат зимните си разходи за ток, парно, храна, хляб, не знаят как да се справят с пандемичната криза. Лекарите изнемогват, болниците са препълнени.".

Много тежък грях имат тези хора към българския народ. Затова, когато говорим за разграждане на модела Борисов, ние вече трябва да прибавим и разграждаме и модела на управление на Радев. Защото той по нищо не се различава от този на Борисов. Моделът е същият, но версията е по-лоша, категоричен бе Цонев.

Колко президенти минаха за последните 30 години? Кой от тях е работел за премахване на омразата, разделението, противопоставянето дори агресията, попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на ДПС за президент. И категорично заяви: "Ние с г-жа Искра Михайлова сме доказали, че сме хора, които могат да преодолеят различията. Нашата основна философия е заедността".

Президентската институция е мястото, където партиите с различните си идеологии трябва да намират консенсус, подчерта Мустафа Карадайъ. И допълни, че държавният глава трябва да е генератор, модератор на обединяващи национални каузи. Предлагам такава - в най-скоро време да достигнем средните европейски стандарти на живот, каза Мустафа Карадайъ и обясни, че президентската институцията трябва да е полето, на което политическите партии да дадат своите приоритети как ще стигнем средните европейските стандарти на живот, да кажат как ще го направят и да постигнат съгласие.

Ние от ДПС, издигайки свой кандидат за президент, казваме - на България и е нужен нов етап от развитието на демокрацията. Не омраза, разделение и противопоставяне, а обединение. Нов етап от развитието на демокрацията означава да оценяваме и избираме хората не по тяхната етническа или религиозна принадлежност, а по това кой какво може и кой колко познания има, какви цели си е поставил и какво може да свърши. Точно това искаме да постигнем в нашата Родина България, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай