Карадайъ от Завет: Добро образование за децата ни

Основните партии трябва да седнем на масата и да определим приоритетите и посоката на държавата, каза председателят на ДПС

Карадайъ от Завет: Добро образование за децата ни | StandartNews.com

За ДПС европейските избори са изключително важни, затова водач на листата е председателят на партията, каза Мустафа Карадайъ при срещите на екипа на Централния изборен лъч на ДПС в разградска област. Аз в Брюксел пак ще ходя, но не като евродепутат, а като председател на ДПС, поясни той.

Кандидатите за евродепутати проведоха срещи в селата Езерче, Веселина, Каменар, Киченица, Острово и Цар Калоян, Самуил и Завет. Пред хората те представиха програмата за ускорен и догонващ икономически растеж. Другите нямат идея и готовност, а ние имаме програма за ускорено догонващо развитие на страната в рамките на ЕС. Искаме с ясни политики да се управлява, а не да се властва, както сегашните, бе категоричен водачът на листата на ДПС.

Карадайъ разкритикува управляващите в България и каза, че освен че в Европа има много проблеми, има и в България. В страната виждаме властта на омразата и вървим по инерция. Не може да продължава по този начин, заяви той. Най-вече в България трябва да направим така, че нашите деца да се образоват и да имат поминък  в страната и да останат да живеят тук. Когато без посока върви държавата няма как да се случи това, поясни той. Ние от две години казваме, че основните партии да седнем на масата и да определим приоритетите и посоката на държавата и независимо кой е на власт да следва тази посока, добави лидерът на ДПС.

Всяка власт без ДПС е нестабилна. България не може да поеме пътя за развитие без ДПС, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Искаме да припомним на нашите кандидати и те да кажат на европейските ни партньори, че ние не искаме Европа на националистите, на разделението, на конфликти, Европа в която различния е лош и потискан. Искаме тази Европа, която беше изградена от нейните създатели. Европа, в която хората живеят свободно и  са равни, националистите нямат място, в която ДПС ще занесе своя етнически модел, защото Европа има нужда от това, допълни Цонев. Искаме европейски доходи в България и нашата толерантност в Европа.

На предизборните срещи присъстваха и председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, народният представител Ихсан Хаккъ и кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Антоанета Асенова, Сюзан Мехмедова и Танер Кабилов.

След проведените срещи екипът на Централния лъч присъства на ифтар даден от председателя на ДПС в Завет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай