Крисия донесе второ място за България на детската Евровизия (ВИДЕО)

Крисия донесе второ място за България на детската Евровизия (ВИДЕО)  | StandartNews.com

Ла Валета. Песента на Винченцо и Италия спечели детската Евровизия. България се гордее с Крисия, която тази вечер се представи достойно заедно с Хасан и Ибрахим.  Едно малко момиченце, което осъществи мечтата си да пее в „Шоуто на Слави", пожъна голям успех в Малта и с двамата си пианисти зае второ място.

Крисия, Хасан и Ибрахим изпълниха чудесно своята песен „Планетата на децата". След това интернет пространството гръмна от положителни коментари за тях. „Великите деца на България , показаха колко е голяма разликата в класите между тях и всички други. Без значение развоя на конкурса, ние показахме невероятните ни таланти, преплитащи традиции, съчетани в една уникална концепция за визия , текст и излъчване! Блестящо изпълнение !", написа почитател на талантливото трио на страницата на Стандарт Нюз във Фейсбук.

„Прекрасни, невероятни! Най-красивите и добри посланици на България по света!", „Талант, стил и класа. Браво, български!", гласи друга похвала към нашите изпълнители, публикувана на стената на Крисия, Хасан и Ибрахим в социалната мрежа.

Премиерът Бойко Борисов написа статус във Фейсбук за представянето на Крисия и пожела успех на Кубрат Пулев: "Забележителен ден за България! Поздравявам Крисия, Хасан и Ибрахим с призовото второ място на детската "Евровизия". Със своята песен "Детска планета" нашите малчугани ни накараха за пореден път да се гордеем и да се радваме на тези вълшебни детски таланти. Поздравявам ги и за избора да пеят на български пред публиката от цяла Европа. В моменти като този, ние, възрастните, трябва да се учим на тяхната доброта, устременост и всеотдайност в името на другите. Стискам палци и за Кубрат Пулев, желая успех на този истински мъж!".

След края на 16-те песни линиите за гласуване бяха отворени в продължение на 15 минути. В това време зрителите си припомниха всички изпълнения.

Малко преди да обявят крайните резултати всички участници в детската Евровизия изпълниха песента „Заедно" (#Together), което всъщност е посланието на конкурса.

Талантливи деца пееха и танцуваха докато организаторите обработваха крайните резултати, а в този момент хиляди българи тръпнеха в очакване на развръзката. Изпълненията на сцената на детската Евровизия продължиха с миналогодишната победителка в конкурса - Гая от Малта. После видео показа подготовката в превръщането на една бивша корабостроителница в лъскава арена на детския песенен талант. 

Зрителите на конкурса видяха и най-хубавите моменти от участниците по време на репетициите, зад сцената и в свободното им време. Подготовката на костюмите, прическите, всяка усмивка и сълза на изпълнителите, не останаха скрити.

Водещата обяви, че детското жури ще даде по 20 точки за песента на първо място, 12 на второ и 8 съответно за трето. Детето представител на България обяви, че Армения получава 20 точки от българския вот. Taка всяка държава съобщи своите гласове и Крисия, Хасан и Ибрахим бързо заеха трето място във временното класиране. След вота на Армения нашата страна мина на второ, след което отново падна надолу в класацията, но с гласовете на последната държава остана на втора позиция. 

"Много добре се чувствам и се радвам. Беше много забавно и много се радвахме на нашето място", каза Крисия Тодорова пред БНТ след края на конкурса. Много сме щастливи, добавиха близнаците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай