Сряда,

Скъпите полети спирали руснаците за ваканция у нас

От: Стандарт -
336
Скъпите полети спирали руснаците за ваканция у нас
A
A
A

Въпреки възобновяването на полетите с България и увеличаването на броя им от 24 юли, дестинацията не е много популяна сред руските туристи поради високите цени на билетите. Това заяви изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) Мая Ломидзе пред руската агенция Интерфакс, цитирана от Флагман.

„Поради ограничения на обема на транспорта (включително липсата на чартърни полети), България се превърна в скъпа ваканционна дестинация и към нея няма голям интерес от страна на туристите. Цената на тур за двама до България в хотел с 1 звезда, включително полет, но без закуска и трансфер, започва от 86 хиляди рубли на седмица. Със закуски цените започват от 100 хиляди“, каза тя.

Както отбеляза Ломидзе, пътуването до България с прекачване ще струва малко по-малко, но времето за полета ще се увеличи. Независимо от това, комфортният престой в България при сегашните условия все още ще струва не по-малко от 125 хиляди рубли. За същите пари можете да прекарате почивка в Турция с подобрени условия и директен чартърен полет.

Според АТОР увеличението на трафика винаги е добро за дестинацията, но за България тази година се е случило твърде късно, тъй като летният сезон в страната приключва към средата на септември.

От 24 юли броят на полетите до България са увеличени с 22 на седмица. В резултат на това ще бъдат извършвани над 30 редовни полета до курортите и градовете на страната.

Според изискванията на Министерството на здравеопазването на България, от 8 юли всички руски туристи (включително ваксинираните) трябва да представят сертификат с отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането, припомня Интерфакс. Изключение правят децата под 12-годишна възраст. Ако руски гражданин пристигне в България без PCR тест, той ще бъде поставен под карантина за десет дни.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com