Руснаците търсят алтернатива на европейските вина

Готвят се за забавяне на доставките от Италия, Франция и Испания

Руснаците търсят алтернатива на европейските вина | StandartNews.com

Дария Сологуб, директор по вноса на фирмата за търговия с вино Fort, посочи алтернатива за руснаците на вината от Европа, съобщава РИА Новости .

Сологуб отбеляза, че при ограничения и забавяне на доставките е възможно да се заменят обичайните италиански, испански или френски вина с местни или вина от Армения, Гърция, Чили, Аржентина, Турция и Сърбия. Според нея качеството на вината от Армения е нараснало значително през последните пет години, а руските пенливи вина също са близки по качество до просеко или кава и в същото време печелят в цената.

Тя също така препоръча на руснаците да обърнат внимание на вина от Сърбия, Чили и Аржентина. Вината от тези региони попадат в категорията на най-популярните в световната винена индустрия като стил – Пино Ноар, Албариньо, Совиньон Блан, както и вина в стил натурал.

„Ако говорим за силен алкохол, тогава производители от Европа, Близкия изток и Азия ще навлязат активно на пазара тук. Потребителите ще се интересуват да опитат уиски от Швеция, ром от Дания или джин от Исландия“, отбеляза експертът.

По-рано Дмитрий Исаченков, директор по развитие на алкохолната компания Ladoga , предупреди , че вносът на алкохол в Русия може да спадне с около 40 процента на годишна база поради наложените от Запада санкции и проблеми с логистиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай