Огромна драма! Издадоха как министърът търси газ

Разкрития на шефа на КЕВР

Огромна драма! Издадоха как министърът търси газ | StandartNews.com

В КЕВР не е постъпило предложение за дългосрочен договор за доставки на газ, това каза по bTV шефът на комисията Станислав Тодоров. Той уточни, че усилия да има такъв се полагат от енергийния министър със съдействие на премиера в оставка Кирил Петков. „Всяка седмица енергийният министър лети с правителствения самолет, за да търси газ”, заяви Тодоров.

Председателят на КЕВР заяви, че в цяла Европа има паника за това, че Русия ще спре доставките. „Проблемът не е в цената, а ще има ли газ”, каза той. Според Станислав Тодоров, Русия е показала, че няма спирачки да използва горивото като оръжие във войната с Украйна и затова вече не се счита в международен план като сигурен доставчик.

В момента България получава газ от Азербайджан, от две гръцки и една румънска компания, каза шефът на КЕВР. На въпрос на водещата на „Лице в лице” Цветанка Ризова дали е сигурно, че това не е руски газ, Тодоров отвърна, че това е странен въпрос. „Това, което получаваме е микс”, заяви той и добави, че източниците на горивото могат да са от Русия, Иран и други страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай