БНП Париба Лични Финанси дари над 55 000 лева за значими каузи

Средствата от кампанията “Петък с кауза” ще са за образование, социална подкрепа и опазване на пчелите

БНП Париба Лични Финанси дари над 55 000 лева за значими каузи | StandartNews.com
  • Средствата от кампанията “Петък с кауза” ще бъдат използвани за образователни проекти, социална подкрепа и опазване на пчелите

 

БНП Париба Лични Финанси, България и шест от търговските партньори на банката дариха над 55 000 лева в подкрепа на дейността на три неправителствени организации - Junior Achievement, България, Фондация “П.У.Л.С.” и Фондация “Истински мед”. Каузите, за които работят тези организации, отговарят на три от целите за устойчиво развитие на ООН, към които банката се е ангажирала да допринася и да работи за тяхното постигане: “Качествено образование”, “Добро здраве” и “Живот на земята”.

Дейността на избраните организации покрива и приоритетите в “Манифеста за устойчиво развитие” на групата BNP Paribas Personal Finance - да бъде компания за пример, да разпространява експертизата си в полза на обществото и да интегрира партньорите в действия за положителна промяна. В отговор на третия приоритет, в кампанията се включиха и шест от големите търговски партньори на банката - Ардес Информационни Технологии, Mr. Bricolage, JAR Computers, Технокомерс, Пласико Компютърс и Мебелмаг.

  • Дарение за всяка покупкана изплащане

Кампанията “Петък с кауза” се проведе в края на 2022 г., в една от най-активните шопинг седмици в годината. В този период за всеки кредит за покупка на стоки на изплащане, отпуснат от БНП Париба Лични Финанси, банката дари парични средства в подкрепа на една от трите каузи. Инициативата беше проведена в цялата страна и включваше физическите и онлайн магазини на търговските партньори на банката. Клиентите на БНП Париба Лични Финанси определиха чрез анонимно онлайн гласуване за коя кауза каква част от събраните средства да бъде дарена.

  • Шест водещи ритейлъра също направиха дарения за “Петък с кауза”

Инициативата беше подкрепена и от шест от големите търговски партньори на БНП Париба Лични Финанси, България - Ардес Информационни Технологии, Mr. Bricolage, JAR Computers, Технокомерс, Пласико Компютърс и Мебелмаг. Те също дариха средства за всеки кредит, усвоен в техните обекти. Освен това партньорите подкрепиха с дарения и по една от трите организации и популяризираха кампанията сред клиентите и служителите си.

Управителят и собственик на JAR Computers Рашко Костов е категоричен, че “Изключително важно е всички хора да участват в реализирането на Глобалните цели на ООН, с което нашата планета ще стане по-добро място за живот. Заедно трябва да вдъхновим младото поколение, което най-добре става с личен пример.”БНП Париба Лични Финанси и партньорите на банката дариха сумата от над 55 000 лева. В онлайн гласуването за разпределяне на средствата от дарението, потребителите поставиха на първо място каузата “Качествено образование”, представена от Junior Achievement, България. На второ място остана каузата за опазване на пчелите, представена от фондация “Истински мед, а на трето - каузата за добро здраве, подкрепяна от фондация “П.У.Л.С.”.

  • Над 400 младежи ще получат достъп до модерни образователни курсове на Junior Achievement

Сумата, дарена на Junior Achievement България ще бъде използвана за реализацията на обучителни програми за повече от 400 младежи от цялата страна, които до момента не са били обхванати от инициативите на организацията. Те ще получат достъп до съвременни курсове по предприемачество, финансова грамотност, кариерно ориентиране и устойчиво развитие. В тази връзка Милена Стойчева, СЕО на Junior Achievement България заяви: “Заедно с партньори като БНП Париба Лични Финанси градим по-светло бъдеще със следващото поколение от иноватори, предприемачи и лидери.”

  • Фондация “Истински мед”ще опазва биоразнообразието

Втората по размер сума ще бъде дарена на фондация „Истински мед“, която оказва подкрепа на пчеларите в България и реализира дейности, свързани с опазването на биоразнообразието и опазването на пчелните популации в страната. БНП Париба Лични Финанси е един от най-старите партньори на фондацията, който участва в нейни инициативи и подкрепя каузата на българските пчели и техните пчелари.Според Стефани Димитрова, председател на фондация “Истински мед”: “Дарената сума ще бъде използвана, за да подкрепи дейността на фондацията, свързана с организирането на образователни и информационни кампании за пчелите, пчеларството и меда. Нашата мрежа от пчелари постоянно расте и се развива, като за момента наброява близо 100 човека.”

Дейността на фондация “Истински мед” беше подкрепена и с дарение от Mr. Bricolage. В тази връзка маркетинг мениджърът на компанията Магдалена Котупова заяви: “Участието в устойчиви инициативи е сред основните ни приоритети в името на опазването на нашата планета. С радост приехме поканата на дългогодишните ни и уважавани партньори от БНП Париба Лични Финанси за инициативата “Петък с кауза” и даряваме генерираните средства в троен размер на фондация “Истински мед”. Вярваме, че така подкрепяме природата, традициите и качествената храна в България.”

  • Хора, пострадали от насилие, ще получат подкрепа за физическото и психическото си възстановяване

Част от средствата, събрани в рамките на кампанията “Петък с кауза” ще бъдат дарени на фондация “П.У.Л.С.”, която от 1999 г. предоставя помощ и подкрепа на хора, преживели насилие и работи за повишаване на чувствителността на обществото с цел елиминиране на формите на насилие в човешките отношения. Председателят на фондацията Екатерина Велева казва, че “Дарението ще бъде използвано от Фондация П.У.Л.С. съобразно текущите нужди за предоставяне на помощ и подкрепа на пострадали от насилие в Кризисен център за лица и деца, пострадали или в риск от насилие, както и Центъра за социална рехабилитация и интеграция “Татяна Арсова”.

Кампанията “Петък с кауза” е една от инициативите в подкрепа на устойчивото развитие, реализирани от БНП Париба Лични Финанси в България. Банката е двигател на положителната промяна като разработва продукти и услуги, с които насърчава отговорното потребление, работи за повишаване на финансовата грамотност, за преодоляване на неравенствата и промотира устойчиви работни практики сред служителите и партньорите си. В тази връзка управителят на БНП Париба Лични Финанси в България Жозе Салойо заяви: “Като част от най-голямата финансова група в Еврозоната - BNP Paribas, и като компания лидер в устойчивото развитие ние осъзнаваме голямата отговорност, която носим пред обществото. Затова сме приели за свой ангажимент да работим активно за постигането на целите на ООН и за популяризирането на устойчивия модел на поведение не само сред хората, но и сред бизнеса.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай