Барозу: Метрото ще свърже София с Европа

Барозу: Метрото ще свърже София с Европа | StandartNews.com

София. За мен е удоволствие да присъствам на това откриване. Това е голям ден за България и София, който е резултат от усилията и на ЕК. Това каза председателят на Европейската комисия Жозе Барозу на официалната церемония по откриването на втория лъч на софийското метро. Планираното разширение на метрото към Летище София ще свърже България с Европа и света, заяви още той.

Радвам се, че президентът Барозу е записал в изказването си разширяване на метрото. Надяваме се до днес следобед да бъде записана спирката до „Бизнес парка” и други две спирки, които му показах”, каза премиерът след като изслуша цялото слово на госта от Брюксел. Борисов посочи, че разширението на метрото ще е един от приоритетните проекти. „Идва и програмния период 2014 – 2020,приоритетно ще бъде изграждането на Лот 3 на АМ „Струма” и АМ „Хемус”, каза премиерът. „Ние не мрънкаме за пари пред ЕС”, заключи Борисов.

Новият метродиаметър ще усъвършенства транспортната система и ще увеличи нейният потенциал, заяви Барозу. Той посочи, че с откриването на новия лъч на метрото ще се намали замърсяването на околната среда и ще бъдат показани историческите забележителности на България.

 

Благодарности към тези, които завещаха 4 километра тунели от 60-те години, които използвахме. Благодаря на кметове, общински съветници, инженери, работници, министър-председатели, министри на транспорта и на всички,които са спомогнали за строителството на метрото, каза премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай