Петрич заема място на индустриалната карта

АББ открива нов завод в града

Петрич заема място на индустриалната карта | StandartNews.com

Петрич затвърждава мястото си на индустриалната карта у нас с нова инвестиция в автомобилния сектор. Гигантът ABB открива втори завод в града на 17 септември, съобщава Automotive Cluster Bulgaria. На площ от 7400 кв.м. ще се произвеждат продукти с ниско напрежение, които ще се доставят за заводите на компанията в Германия и Швейцария.

Инвестицията е на стойност около 7 млн. лв. В новото съоръжение, което се намира непосредствено до първата база, се предвижда да работят 420 души.

Поредната инвестиция в града ще увеличи работните места и ще създаде възможност за по-добро качество на живот, коментира кметът Димитър Бръчков.

Предприятието ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули. В него ще се извършват дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции. Това е петата производствена база на АBB, два завода са в Раковски, а един в Севлиево.В столицата ABB разполага с развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай