Майката на пометеното от колело дете: Часовете в болницата бяха най-кошмарните

Майката на пометеното от колело дете: Часовете в болницата бяха най-кошмарните | StandartNews.com

„Момичето караше много бързо и когато я видяхме, тя вече беше върху детето. Баща й беше на разстояние три крачки, но колелото направо връхлетя", разказа за "Здравей, България" Цветелина, майка на 1-годишното момиченце, което беше блъснато от велосипедистка в парк в Монтана.

След инцидента малката Ралица е е със счупен череп и хематон. Момичето, причинило инцидента, е пълнолетно. Тя живее в дом за временно настаняване в Монтана.

Майката споделя, че е било невъзможно да предпази детето си, защото колелото се е движило твърде бързо. Тя допълни, че велосипедистката е гледала назад, когато е блъснала дъщеря й.

„След като удари детето ми, спря и каза: "Извинявам се, не исках да стане така, аз нямам спирачки", коментира още майката. И споделя, че часовете в болницата са били най-кошмарните в живота на семейството.

За да не се стига да подобни инциденти в парковете на града, Цветелина е подала подписка за повече велоалеи и санкции за нарушителите. Майката иска част от градската градина да бъде преградена, за да не влизат велосипедисти там, където играят малки деца.

„Мястото на велоалеите не е на детските площадки", коментира още тя. По думите й към момента дъщеричката й е добре, но има опасност от заболявания, които могат да се отключат вследствие на удара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай