Битка за оцеляване! Осем българи са в капан в Израел

Какво коментираха някои от тях

Битка за оцеляване! Осем българи са в капан в Израел | StandartNews.com

Осем български граждани са блокирани край израелския град Хайфа, съобщава bTV. Гражданският им полет обратно към дома вчера е бил отменен.

„Те го отмениха и ни помолиха да резервираме за друга дата - за утре. Но те постоянно отменят полетите си, както и други авиокомпании. От посолството ни казаха, че можем да минем през границата с Йордания, но според мен това ще бъде чисто самоубийство. Нищо не е сигурно никъде.

Тук където се намираме има постоянно гъмжене на хеликоптери, самолети и нас ни е страх, че всеки момент този звук може да бъде от ракета“, разказва Лилия Бадах. 

Извънредният евакуационен полет за Тел Авив на частния превозвач "Юропиън Еър Чартър" е бил отменен по оперативни причини.

От компанията заявиха, че самолетът не е получил разрешително за полет и уточниха, че такъв е планиран за сряда, но той ще превозва единствено служители на компанията.

Към момента полетът до/от Тел Авив на "България еър", планиран за 12 октомври (четвъртък), е без промяна в разписанието. 

От Министерството на транспорта съобщиха, че са в готовност за изпращане на трети полет на правителствения „Еърбъс“, ако това се наложи.

Министерство на външните работи и посолството ни в Тел Авив са в контакт с нашите съграждани.

Във връзка с напрегната ситуация в Израел, МВнР отправя препоръка към българите, намиращи се в страната, да се регистрират в българското посолство в Тел Авив, като за целта предоставят паспортни данни, местодомуване, статут и телефон за връзка на един от следните електронни адреси: [email protected] и [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай