Столични медици: ние още сме тук!

Те ще светят с телефони в ръка, като символ на солидарност

Столични медици: ние още сме тук! | StandartNews.com

Столични медици излязоха с призив към обществото.

Лекари и медицински сестри от най-големите лечебни заведения в София се събират в 20 ч. пред входовете на болниците. Те ще светят с телефони в ръка, като символ на солидарност между медиците и обществото.

В инициативата подета от „Св. Анна“ (Окръжна болница), се включват също „Александровска“, „Пирогов“ и ВМА. Призивът на медицинските специалисти към хората е да спазват мерките срещу COVID-19 и да пазят себе си и околните.

"Участниците в акцията апелират към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н. Само с общи усилия ще победим заразата", обявиха от Св. Анна.

"Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на ковид епидемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите.

Зад всяка светлина стоят не само лекари, сестри, санитари и доброволци, но и семействата им, близките им, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болницата за тази почти година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай