Петък,

Столични медици: ние още сме тук!

От: Редактор -
152
Столични медици: ние още сме тук!
A
A
A

Столични медици излязоха с призив към обществото.

Лекари и медицински сестри от най-големите лечебни заведения в София се събират в 20 ч. пред входовете на болниците. Те ще светят с телефони в ръка, като символ на солидарност между медиците и обществото.

В инициативата подета от „Св. Анна“ (Окръжна болница), се включват също „Александровска“, „Пирогов“ и ВМА. Призивът на медицинските специалисти към хората е да спазват мерките срещу COVID-19 и да пазят себе си и околните.

"Участниците в акцията апелират към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н. Само с общи усилия ще победим заразата", обявиха от Св. Анна.

"Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на ковид епидемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите.

Зад всяка светлина стоят не само лекари, сестри, санитари и доброволци, но и семействата им, близките им, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болницата за тази почти година.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички