Събота,

Случаите нарастват, мерките не се променят!

От: Мартина Суботинова -
204
Случаите нарастват, мерките не се променят!
A
A
A

Здравният министър проф. Костадин Ангелов присъства на откриването на академичната година в Медицинския университет в София. Той заяви, че има сигурност, необходима да не се променят мерките в България, въпреки увеличението в заетостта на болничните легла - от 10% на 11%, както и на леглата в интензивните отделения - от 4% на 4,8%.

Продължават разговорите с министерство на финансите във връзка с макрорамката за следващата година, обяви още здравният министър.

Търсим устойчивост на всички онези увеличения на трудовите възнаграждения на служителите, които бяха на първа линия и тя ще бъде осигурена. Също така ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс за спешните отделения, допълнителен финансов ресурс за отделенията за психично болни пациенти, отделенията за лечение на пациенти за неспецифични специфични белодробни заболявания, отделенията за лечение на пациенти коронавирусна инфекция.

"Допълнителен финансов ресурс ще бъде разпределен по линия на Наредба 3, насочен специфично и специално към общинските болници, тоест увеличеният тази година от 1 август процент на увеличение на средствата за общинските болници ще бъде запазен и за следващата година със същия ръст.", заяви министърът.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички