Случаите нарастват, мерките не се променят!

Според здравния министър няма нужда от затягане на мерките срещу Covid-19

Случаите нарастват, мерките не се променят! | StandartNews.com

Здравният министър проф. Костадин Ангелов присъства на откриването на академичната година в Медицинския университет в София. Той заяви, че има сигурност, необходима да не се променят мерките в България, въпреки увеличението в заетостта на болничните легла - от 10% на 11%, както и на леглата в интензивните отделения - от 4% на 4,8%.

Продължават разговорите с министерство на финансите във връзка с макрорамката за следващата година, обяви още здравният министър.

Търсим устойчивост на всички онези увеличения на трудовите възнаграждения на служителите, които бяха на първа линия и тя ще бъде осигурена. Също така ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс за спешните отделения, допълнителен финансов ресурс за отделенията за психично болни пациенти, отделенията за лечение на пациенти за неспецифични специфични белодробни заболявания, отделенията за лечение на пациенти коронавирусна инфекция.

"Допълнителен финансов ресурс ще бъде разпределен по линия на Наредба 3, насочен специфично и специално към общинските болници, тоест увеличеният тази година от 1 август процент на увеличение на средствата за общинските болници ще бъде запазен и за следващата година със същия ръст.", заяви министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай