Сериозен спад на броя на инфарктите у нас

Хората с проблеми, обаче, нека не търпят и да се свържат с лекар по време на пандемията

Сериозен спад на броя на инфарктите у нас | StandartNews.com

Съществуват твърдения, че хората със сърдечни заболявания имат по-малки възможности и по-слаб организъм, което ги прави рискови в условията на зараза от коронавируса. Това припомни пред БТВ кардиологът доц. д-р Васил Велчев от болница „Св. Анна“.

"Предупреждение не искам да отправям, но молба - да. При епидемия хората си пият редовно хапчетата, това е и моята молба. Нека не се стига до лекарските кабинети", каза още експертът.

"Хората с проблеми, обаче, нека не търпят и да се свържат с лекар. Лекарите даваме повече консултации по телефона, но ако човек има прилошаване и гръдна болка да отиде на лекар", разкри доц. Велчев.

"Силно намаляха пациентите в болниците с инфаркт. Това е феномен. Вариант е хората да си стоят вкъщи и да търпят гръдната болка, другият фактор е, че София никога не е имал толкова чист въздух. Феноменът, който наблюдаваме е с много фактори – ще го разберем напълно след пандемията", разкри той.

"Бъдете оптимисти, трябва да преминем заедно през това. Стойте си вкъщи, пийте си лекарствата и се обаждайте на лекарите си", завърши доц. д-р Васил Велчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай