Пускат зелена тапия и за антитела?

Сериозно се обсъжда тази възможност

Пускат зелена тапия и за антитела? | StandartNews.com

"Заради тази наша българска особеност да се тестваме сами и да си боледуваме без да даваме гласност на това нещо, се обсъжда интензивно и с различни експерти възможността да се включи и наличието на антитела като възможност за зелен сертификат".

Това съобщи в ефира на БТВ радио директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Тя обясни, че се обсъжда това да важи само за България.

"На Запад в зеления сертификат се изисква документ за преболедуване и този документ е логично да поиска PCR, защото хората са в системата.

Докато при нас една малка част официално е в системата и доста по-голяма част са преболедували без да са официално регистрирани", допълни тя.

Професор Христова каза още, че мутацията, наречена "Делта плюс", е по-лесна за предаване, но ваксините пазят срещу този вариант на вируса. Засега в страната не е засечено разпространението му.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести обясни и какви други вируси върлуват в момента. "Разбира се, че не всичко е SARS-CoV-2.

Има ги и обичайните есенно-зимни вируси, причиняващи остри респираторни заболявания, някои от тях нелеки. Разбира се, не като COVID-19, но все пак налагащи поне седмица домашно лечение", поясни проф. Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай