Мобилни екипи ще ваксинират в домове за възрастни

Това е предложението на кмета на София Йорданка Фандъкова

Мобилни екипи ще ваксинират в домове за възрастни | StandartNews.com

Четири мобилни екипа ще поставят ваксини на настанените в домовете за възрастни хора. Екипите ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници, а логистиката ще се извършва от представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Задачата им е да участват във Втората фаза на поставянето на ваксини, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от столичните домове за възрастни хора.

Това бе решено на днешното заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

По решения на Софийския оперативен щаб във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции – освен учителите и непедагогическият персонал и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.

От вчера са възобновени учебните занимания на учениците от 1 до 4 клас в столичните училища. По искане на родителите се дава възможност и за продължаване на обучението в електронна среда.

По време на заседанието кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че мерките към момента дават резултат и засиленият контрол трябва да продължи, за да се запази тенденцията на по-малък брой заболели.

През днешния ден хоспитализираните лица са 1184, като 215 от тях са в интензивни отделения. През последните две седмици екипите на СДВР са проверили 4169 карантинирани лица за спазвана на мерките, като и над търговски обекти. Съставените актове са 147.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай