Ангелов: Ситуацията е изключително сериозна

Това заяви министър Костадин Ангелов на редовен брифинг за актуалната епидемична обстановка

Ангелов: Ситуацията е изключително сериозна | StandartNews.com

„Ситуацията в страната в определени области започва да става изключително сериозна. Всичко това бе очаквано от нас, предвид широкото разпространение на британския вариант на вируса”.

Това заяви министър Костадин Ангелов на редовен брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки.

„За месеците от началото на пандемията България постигна много. Със сигурност допуснахме и грешки. Приемам всяка критика. Няма да позволя оплюването и отрицанието на всичко постигнато до този момент. Който ви обещава живот без болест – ви лъже. Който твърди, че ние не знаем как да се справим, защото не участва в този процес – той ви заблуждава. Има едно нещо, което губим. То е желанието ни да се изправим и да се справим с пандемията. Искам да благодаря на всички хора, които вярват в мерките. На всички лекари, сестри и санитари в цялата страна”, обясни Ангелов, предаде Нова.

Той добави, че медицината не може да се пребори за пациент, който не иска да се грижи за себе си.

„Научихме много уроци за тази една година. В публичното пространство има много страсти и неволи. Борим се с много лъжи и неверни твърдения. Ние носим отговорност за всичко. Човек може да излъже целия свят, но човек не може да излъже себе си. Това е най-голямата битка на нашето време. Трябва да вярваме в науката, а науката са ваксините”.

„Вчера бях в Бургас. Положението там е сериозно. В инфекциозните отделения видях няколко деца, сред тях има и бебета на 3 месеца, на 5 месеца. При тях болестта протича леко, но всички те имат двустранни бронхопневмонии”, подчерта здравният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай