Съдът решава за екстрадицията на Брендо

Съдът решава за екстрадицията на Брендо | StandartNews.com

София. Софийският апелативен съд ще разгледа жалбата на Евелин Банев - Брендо срещу решението да бъде екстрадиран в Румъния.

 

През януари съдът уважи искането на румънските власти във връзка с издадената от тях европейска заповед за арест.

 

В Румъния Брендо е разследван за създаване на организирана престъпна група за трафик на наркотици. Съдът реши той да бъде екстрадиран, въпреки че в България не са приключили всички дела срещу него.

 

Румъния беше задължена да връща за своя сметка Брендо всеки път, когато се налага той да се яви на заседание по делата, които се водят срещу него в страната.

 

За първи път съдът в Румъния поиска Брендо в началото на миналата година, но през юни градските магистрати отказаха да го изпратят там и прекратиха делото. Причината бе, че тамошните власти с месеци бавеха документи и не даваха категорични уверения, че ще върнат Банев в България.

 

На 18 септември 2013 г. Румъния изпрати писмо, с което помоли страната ни да преразгледа позицията си и все пак да предаде Брендо за разследването там. Последваха пет съдебни заседания за четири месеца, в които СГС събира документи и разменя кореспонденция с Букурещ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай