Пускат Брендо вкъщи

Линейка го докара в дома му, прибра се по къси гащи

Пускат Брендо вкъщи | StandartNews.com

Софийският апелативен съд освободи сочения за кокаинов крал на Европа Евелин Банев-Брендо под домашен арест. Решението за освобождаването му дойде след настояване на защитата и след като магистратите прецениха, че няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Сред мотивите на съда бе и фактът, че до момента Брендо винаги се е явявал на заседанията и има известен по делото адрес, където може да изтърпява режима на наказание и да бъде призоваван за делата му в съда.

Решението за освобождаването на Банев бе взето около 14 часа, а 45 минути по-късно той бе докаран в Софийския затвор при засилена охрана и ескорт от 4 мотора. Независимо от съдебното решение обаче затворническата администрация не освободи Брендо до приключване на работния ден в 17 часа и часът на освобождаването му от ареста се забави. За него пред затвора дойде единствено черен джип "Фолксваген Тоарек" с един шофьор вътре, който на няколко пъти питаше служителя на караулката кога Брендо ще излезе, но не получаваше никаква информация. В 20,06 часа линейка докара Банев в дома му на ул. "Пушкин". Той бе по шорти, видя екип на "Стандарт".

Банев бе задържан през 2012 година в рамките на международната операция "Кокаинови крале". Той е осъден на 20 години лишаване от свобода в Италия по обвинение за трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка за Европа. Междувременно у нас получи 7 години и половина присъда от Софийския градски съд за пране на пари. Процес за трафик на наркотици тече и в Румъния като на няколко пъти румънските власти настояваха за екстрадирането на Брендо в Букурещ, но от българска страна им бе отказано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай