Подробности как са следени децата на магистратите

Даде ги говорителят на прокуратурата Сийка Милева пред Нова телевизия

Подробности как са следени децата на магистратите | StandartNews.com

 

„Профилите на магистратите, които са ангажирани с разследванията срещу обвиняемия Васил Божков, съдържат освен техни лични данни като три имена, ЕГН-та, ползвани от тях мобилни телефони и домашни адреси, така и пълна информация за членовете на техните семейства, включително за техните деца”, заяви специално пред NOVA говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Снимки и лични данни на магистрати са открити при обиските на офиси и къщи на хора, близки до Божков

Магистрати и техните семейства били следени от приближени на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Това твърдят от прокуратурата след акцията, проведена на няколко адреса в София и Сандански. Според държавното обвинение са събирани лични данни на прокурори и висш служител на МВР, участвали в разследването срещу Божков.

На прицел са били магистрати, които разследват Васил Божков по двете дела срещу него, твърди прокуратурата. Засега е известно името на прокурор Ангел Кънев, чиято снимка преди седмици Божков публикува във Facebook.

Според прокуратурата магистратите и близките им били следени с различни технически средства. Освен това разследващите попаднали на разпечатки от публикации за проверка на несъбраните милиони от хазартните дружества на Божков.

„При извършваните претърсвания и изземвания е намерено неподписано постановление за отказ да се образува наказателно производство”, обясни Милева.

Постановлението е свързано с певицата Лиляна Деянова - Лилана. Заради това тя вече е била разпитана, заедно с нея и още двама управители на фирми.

„ Подкрепяме твърдо колегите си, които с риск за своята сигурност продължават да защитават обществените отношения”, каза говорителят на главния прокурор.

Засега обвинени и задържани за 72 часа са двама - Славчо Марков, бивш служител на МВР, и Веселин Балтов - шеф на охраната на Божков. Те са обвинени като участници в организирана престъпна група. Предстои прокуратурата да прецени дали да повдигне обвинения и на други двама. В неделя от обвинението ще поискат постоянен адрес за двамата задържани.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай