Нито един "свидетел" не се яви пред комисията "Бисеров-Петното"

Нито един "свидетел" не се яви пред комисията "Бисеров-Петното"  | StandartNews.com

София. Временната парламентарна комисия „Бисеров-Петното" днес остана без работа, тъй като нито един от "свидетелите", които трябваше да бъдат изслушани по двата казуса, не се появи в залата.

По план това бяха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от опозицията Пламен Нунев, за когото се твърди, че е посредник на срещата между експремиера и хората на Бисер Миланов-Петното. Пред депутатите трябваше да се явят и Цветан Бонев, Марио Генчев и Деян Стефанов, но нито един от тях не се появи, като припомняме, че за Борисов това се очакваше, след като предварително обяви, че няма намерение да се явява в подобни комисии.

"Никой не се е обадил да каже, че няма да дойде", обясни след заседанието председателят на комисията Сияна Фудулова. "Въпреки това комисията няма намерение да се откаже и е взела решение всички, които не са се явили досега пред членовете на комисията, да бъдат призовани отново", допълни тя.

Комисията ще направи опит за изслушване и на Христо Бисеров и сина му. По казуса Бисеров засега е изслушан единствено шефът на ДАНС Владимир Писанчев, а от Сметната палата еизпратено становище по темата. По случая Писанчев обяви, че се проверява има ли теч на информация от службите към Бисеров и Боянските сараи.

Най-вероятно следващото заседание на комисията ще е последно, съдейки по думите на Фуфулова. Установените факти до момента по двата случая ще бъдат обобщени в доклад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай