Гешев вдигна мерника на политиците. Какво става с престъпността?

По думите на главния прокурор по българските пътища се води война

Гешев вдигна мерника на политиците. Какво става с престъпността? | StandartNews.com

"Ситуацията с престъпността е сериозна по места, нивата на престъпност растат към нива от 90-те години. Част от причините са обективни - икономически, социални и други". Това заяви днес главният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото събрание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

"Надявам се българската политическа класа да свали розовите очила и да види това, което виждат българските граждани – този бум на престъпността. В голямата си част този бум на престъпността се дължи на съзнателни - надявам се да не е така - политически действия за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се предполага, че са извършили сериозни престъпления", каза още той.

По думите на главния прокурор по българските пътища се води война. След разпоредена проверка на ВАП след катастрофата на АМ "Струма" за състоянието на пътната мрежа, констатацията е, че няма магистрала или първокласен път, който да няма огромни проблеми.

Обективен фактор е, че МВР е в сложна ситуация. А ние с МВР сме скачени съдове - ако те не разкрият престъпление, съответно да ни подадат информация, няма как да се развива наказателното производство, коментира Ина Гешев.

Според главния прокурор в последните 4-5 месеца и след закриването на специализираното правосъдие няма нито една заловена организирана престъпна група за наркотици. "Трябва да направим всички възможно в рамките на собствените си правомощия да минимизираме щетите за българските граждани. А тези щети са ръст на престъпността", каза Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай