"Черният лебед" обяви брифинг и се скри

Събитието бе анонсирано в страницата на телевизия "Евроком" и трябваше да се излъчва директно

"Черният лебед" обяви брифинг и се скри | StandartNews.com

ената на Лозан Панов  - Елисавета, обяви пресконференция в 11 ч. днес, но след това се скри, съобщи Канал 3. Телeвизия "Евроком" трябваше да предава пряко медийната изява на половинката на председателя на ВКС, но в последния момент тя я свали от програмата си.
Мястото на несъстоялия се брифинг бе клуб на ул. "6 септември", но за него научиха само част от медиите. Събитието бе анонсирано в страницата на телевизия "Евроком", която обеща и пряко излъчване от 11,00 часа.

Миналата седмица стана ясно, че семейство Панови е ударило джакпота с евтин апартамент от фирма "Артекс". Но докато правосъдният министър Цецка Цацева, зам.-министрите на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, и Цветан Цветанов подава оставки заради Апартаментгейт, Лозан Панов излезе в отпуск. И както винаги замълча.

"Свободна Европа" и "Антикорупционния фонд" да направят разследване за имотните сделки на шефа на ВКС Лозан Панов и съпругата му Елисавета, призова политологът Антон Тодоров. И написа във Фейсбук: "Панов и "Черния лебед", както се разбра, бият всички по еФтинджос апартаменти от същата тази фирма".

Жената на Панов получи прякора си не от Тодоров, а от лидера на "Да България" Христо Иванов още през лятото на 2016 година, когато проваленият правосъден министър я посочи като пречка магистратът да бъде номиниран за президент от прословутия приятелски кръг на Прокопиеви – „Арго”.
Впоследствие излязоха публикации, че Елисавета фигурира в масивите на МВР като лице с криминални прояви и е била обект на проверка  заради нерегламентиран достъп до банковите сметки на първия си съпруг, непосредствено след неговата кончина. Тогава Панова обяви себе си за жертва на работата на втория й съпруг – Лозан Панов и пусна „отворено писмо” до медиите, в което нападна върховни съдии, членове на Висшия съдебен съвет, политици и медии.

Новината, че точно Панови са уцелили джакпота в имотните сделки за властта, поражда редица въпроси за зависимостта на висшите магистрати. И хвърля светлина върху казуса защо Лозан Панов така ревностно отказваше да подаде имотната си декларация като дори потъпка закона. И дава обяснение защо така яростно нападаше шефа на КПКОНПИ месеци наред.
Последните десетина дни не са от най-щастливите за Панови. Миналата седмица шефът на ВКС вече се оказа и доказан нарушител
на закона след решение на Административен съд София-град, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Заради отказа си да подаде имуществена декларация пред Сметната палата за 2016 г., Административният съд в София-град окончателно потвърди глобата от 1000 лв., която Панов трябва да плати. Сагата продължи близо две години, като Панов обжалва наказанието пред две съдебни инстанции, които потвърдиха, че е бил длъжен да направи публично достояние имуществото си. Заради нарушението срещу семейство Панови започна и пълна данъчна ревизия, която установи несъответствие в доходите им за повече от 100 000 лв., като казусът продължава да е висящ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай