Божков проговори след разпита. Първи думи

Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо, каза той

Божков проговори след разпита. Първи думи | StandartNews.com

Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо. Това заяви пред журналисти бизнесменът Васил Божков, който повече от час беше на разпит в Националното следствие по делото за хазартния му бизнес. 

Божков уточни, че са му били предявени материалите по делото, което, по думите му, се води само по слухове - "някой чул, не разбрал, това е".

"Този натиск продължава и всеки, който е силен и всеки, който говори срещу тях, те го тормозят", коментира бизнесменът.

На въпрос относно случващото се с другите дела срещу него, Божков отбеляза, че е имало едно, "което само Тодор Живков е обвиняван по такова дело и то е прекратено - за заговор срещу държавата. Въоръжен опит за взимане на властта - и това от Дубай".

Божков посочи, че вече няма държавна охрана именно защото това дело е прекратено и вече не е застрашен.

"Но аз не го обжалвах и то стои като на трупчета. Ако го бях обжалвал и съдът потвърди, го изпирахме напълно", коментира бизнесменът след разпита.

И беше категоричен, че оттук нататък очаква да се създаде политическо движение.

От септември Божков е под домашен арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, свързано с хазартна дейност, по което Божков беше задържан в ареста след прибирането му от Дубай през август м.г.

Миналия петък след акция на МВР в имоти на Васил Божков, той беше отведен за разпит като свидетел. Тогава от полицията съобщиха, че се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров и в тези действия е включено претърсването в имотите на бизнесмена.

След разпита Божков отрече да е бил питан за убития това лято Алексей Петров. По-късно същия ден от прокуратурата обявиха, че при действията на МВР не се е стигнало да изземване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай