Божков пристигна в съда. Каква е връзката му с Пригожин

В съда днес са внесени доказателства само по едно от делата срещу бизнесмена

Божков пристигна в съда. Каква е връзката му с Пригожин | StandartNews.com

Доведоха Васил Божков с белезници в съда за гледане на мярката му. Софийският градски съд решава дали бизнесменът да остане в ареста за постоянно, предава БТА. По-рано днес от прокуратурата обявиха, че искат той да бъде задържан под стража. 

Министър за Васил Божков: Добре дошъл!

“Прокуратурата може да иска каквото си иска”, каза бизнесменът.

Шах! Мъж с име на адвокат на Божков опитва преврат

В съда днес са внесени доказателства само по едно от делата срещу Божков. То е свързано с хазартния му бизнес. По това разследване Божков има обвинение, че е ръководил организирана престъпна група. Според прокуратурата тя действала от 2014 г. и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления. 

„Божков е имал комуникация с Евгений Пригожин, имали са бизнес отношения, свързани с хазарта в Крим. Доказателства за това са намерени в компютъра на Божков на „Московска 49“, каза прокурорът Ангел Кънев в залата, предаде bTV.

От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим, подчерта още Кънчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай