Адвокатът на Божков избухна! Първи думи след решението на съда

Ще обжалваме, разбира се, каза Георги Гатев

Адвокатът на Божков избухна! Първи думи след решението на съда | StandartNews.com

Съдът остави в ареста бизнесмена Васил Божков и прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Божков е извършил престъпленията, за които е обвинен. 

ВИЖ ОЩЕ: Край! Решиха съдбата на Божков

"Чуха се неща, които нямат общо в самото дело. Ще обжалваме, разбира се. Едно от обвиненията е за изнасилването на Мария Филипова. Какво ще стане е друг въпрос. Той е сигурен и спокоен, но само да не съжалява, че се е върнал. Той си дойде с идеята, че нещо се е променило, че ще има справедливост. Оказа се, че е сбъркал. Не ми е споделил опасения за живота си", коментира адвокатът на Васил Божков Георги Гатев пред Bulgaria ON AIR.

Има доказателства, че Божков е предлагал подкупи на висши длъжностни лица, както е давал такива, за да плаща по-ниско от дължимите такси и да попречи на издаването на лицензи негови конкуренти.

Съдът цитира и показанията на бившата председателка на държавната комисия по хазарта Мари Филипова, която твърди, че след като е отказала на Божков да изпълнява него поръчки, той е направил опит да я изнасили. 

Съдът реши, че най-адекватната мярка е "задържане под стража". 

Прокурорът Ангел Кънев изнесе данни за връзка на Божков с Русия и загиналия лидер на "Вагнер" Евгений Пригожин. Божков поздравил руската федерация с присъединяването на Крим през 2014 г. и изразил желание да инвестира там. Според обвинението, Божков притежавал 51% от хазартна фирма в Крим, която била свързана с Пригожин. Според делото са укривани такси от лотарийните игри на Божков и така бюджетът е ощетен с над 700 млн. лв. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай