Захарова побесня! Прочете присъдата на България

Какъв е поводът за поредния й гняв

Захарова побесня! Прочете присъдата на България | StandartNews.com

Говорителката на Кремъл Мария Захарова отново изля гнева си към новата политика на  България.

Демонтирането на паметници на руското и съветското наследство в България и разпалването на омраза към Русия ще нанесе непоправима вреда на народа на самата република, каза на брифинг в Москва говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Залогът се състои в това, че по насилствен път да се измени съзнанието на собственото население, да бъде заразено с омраза, да се отровят отношенията между народите, но това, отново, както и в ситуацията с Украйна и това, за което говорим в контекста за Молдова и много други страни, ще нанесе непоправима вреда на народа на самата България", подчерта Захарова, цитирана от ТАСС.

Говорителката на руското външно министерство отбеляза, че Русия ще продължи да следи ситуацията с мемориалните обекти в България и ще реагира на факти за престъпни посегателства. "Жалко, че там не разбират, имам предвид отново част от политическия елит на България, каква вреда нанасят на самите себе си, като по същество се отказват от собственото си минало и като го обезценяват, обезценяват паметта на собствените си герои в полза на съмнителна конюнктура и по чужда поръчка", добави тя.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Така Си Е
преди 3 месеца

Народ без минало е народ без бъдеще ! Сами си сечем клона,на който стоим... Права си е женицата !

Откажи
Димо
преди 3 месеца

Точно затова, националният ни исторически архив, откакто 44 г го конфискуваха, като трофей на "освободителите" е заключен в Москва. За да ни пишат историятс и да имамр "бъдеще" и бол дебили.

Откажи
Димо
преди 3 месеца

Алкохоличката, пак се притеснява, че някой ще си навреди, като защитава Истината. Наглостта им е безгранична. Как пък не разбра, че вече не могат да определят какво да има в чуждите домове. Гнусна, престъпна, фашистка шайка.

Откажи
Турчо,
преди 3 месеца

фашистката бандероидна измет в момента бива изпепелявана на фронта, където ще ви пратим и вас тукашните фашизоиди и русофобски османофили!

Откажи