Зафиров: БСП ще спечели евроизборите

Ще имаме 6-7 депутати в Брюксел, каза социалистът

Зафиров: БСП ще спечели евроизборите | StandartNews.com

БСП ще спечели евроизборите. Ще имаме 6 или 7 евродепутати. Тази прогноза направи в "Офанзива с Любо Огнянов" Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Но веднага добави: "С едно важно уточнение - честни, прозрачни избори".

Зафиров увери, че битката на БСП е да осигури честен изборен процес. "Ние искаме да се спазва законът, и понеже наистина има зацикляне в ЦИК, ние искаме да се спази законът”, добави социалистът. Той припомни, че според Изборния кодекс  не по-рано от 3 месеца и не по-късно от един месец след изтичане на 5-годишния мандат на ЦИК, трябва да има нов състав. Тоест до 2 седмици трябва да има нов състав, посочи Атанас Зафиров по повод инициираната от БСП процедура за избор на нова Центарлна избирателна комисия.

"Искаме да се спазват законите, защото утре някой друг орган - НС, ще прецени, че е достатъчно подготвен и няма нужда да бъде сменян", добави той.

По думите му въвеждането на машинно гласуване "наистина би ни позволило едни от най-големите избирателни пороци - контролиран вот, манипулация на документи, две неща, които сме идентифицирали като проблеми".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай