Васил Терзиев положи клетва, стана кмет на София

Първото заседание на СОС беше свикано и открито от областния управител на София-град Вяра Тодева

Васил Терзиев положи клетва, стана кмет на София | StandartNews.com

Източник: БТА

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва. Предстои членовете на градския парламент да изберат и новия председател на Столичния общински съвет. Очаква се да бъде номиниран Борис Бонев от ПП-ДБ- Спаси София.

Първото заседание беше свикано и открито от областния управител на София-град Вяра Тодева.

"Местният парламент на най-големия град на България може и трябва да бъде пример за приемането на решения с консенсус за възхода на София и на нейните жители. Вярвам, че местната изпълнителна власт в лицето на Васил Терзиев и неговият екип може и ще бъде пример за честност и почтеност на хората. В 21-ви век, когато изкуственият интелект навлиза се повече и повече, повече от актуален е девизът "Расте, но не старее!". И нека никога не забравяме, че най-важен е човекът и неговият просперитет", каза Тодева.

Първото заседание на Столичния общински съвет се председателства от най-възрастния общински съветник Грети Стефанова от "Продължаваме Промяната-Демократична България-Спаси София".

В новия градски парламент на София влизат седем политически формации. Най-много съветници – 23-ма, имат "Продължаваме Промяната" – "Демократична България (Спаси София)". ГЕРБ-СДС са с 14. "БСП за България" – девет, "Възраждане" – осем, КОД и ИТН вкарват по трима свои представители в местния парламент, а ВМРО – БНД – един. Първо заседание ще проведат и новите общински съвети на Варна, Русе и Видин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай