Студен душ! На кого охлади мераците топ социолог

Васил Тончев с много важен извод за вота

Студен душ! На кого охлади мераците топ социолог | StandartNews.com

Партиите у нас не са в добра кондиция, тъй като диалогът им с избирателите е доста нарушен. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" директорът на агенция "Сова Харис" Васил Тончев.

Според него, отново се очаква ниска избирателна активност, тъй като на избирателите им е трудно да намерят свой представител в политическото пространство.

Васил Тончев каза още, че при БСП ще има пренареждане на тези избори. "Видяхме на конгреса, че партията се е разцепила на практика. Голяма част от тези, които не искат Нинова, остават, но много съществена част напускат партията.

Всичко на тези избори ще зависи от предизборната борба. Не е ясно кого ще припознаят като свой субект левите избиратели", каза още Тончев.

"Другото различно е обединението на ПП и ДБ. Наистина, засега няма такива, които са разочаровани от тяхното обединение, но и няма и прилив на базата на това, че се обещава нещо по-различно от досега", добави той.

По думите му, се очаква отново разкъсан парламент, който трудно ще направи мнозинство.

"Евентуално мнозинство е възможно между ПП, ДБ и ГЕРБ, а всичко останало е много разпокъсано и не виждам как би могло да стане", каза още Васил Тончев.

"Ще е въпрос на кампания, а тя е много важна, тъй като промените при избирателите стават именно в един този месец, в който те решават дали и как да гласуват", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай