Скандалът трещи! Министър хвана "Промяната" в лъжа за Джемкорп

Росен Христов направи нови, шокиращи разкрития

Скандалът трещи! Министър хвана "Промяната" в лъжа за Джемкорп | StandartNews.com

Скандалът Джемкорп, който избухна днес след разкрития на ГЕРБ, че меморандумът не е прекратен и цялата ни енергетика на практика е даде на концесия за 1 милиард, се разрасна. Няколко часа, след като ПП ни лук яли, ни лук мирисали излязоха с позиция, че в разкритията на ГЕРБ няма нищо вярно, защото меморандумът е прекратен, служебният министър на енергетиката Росен Христов закова Кирил и Асен.

Христов потвърди информацията, че кабинетът на Кирил Петков не е прекратил меморандума с Джемкорп”, както твърдят от „Продължаваме промяната“.

Както „Стандарт” вече съобщи, на извънреден брифинг ГЕРБ извадиха документи, според които договорът за 1 млрд. долара е все така в сила и съобщиха, че ще сезират за това ДАНС, МВР и ЕК.

„В меморандума с „Джемкорп има много неизвестни и много нарушения“, каза Христов. Той потвърди, че в него има и клауза за арбитраж. Освен това липсвало решение на Министерския съвет и дори правната дирекция на ведомството разбрала от медиите за подписването. Според министъра на енергетиката не са били спазени никакви процедури по съгласуване, които са предвидени за такива меморандуми.

В същия момент от „Продължаваме Промяната“ заявиха, че меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен отдавна и темата е затворена.

„Нашите анализи показват, че договорът е подписан без каквото и да е съгласуване. Процедурата не е спазена. Договорът не е прекратен, той е в сила. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за споразумение, на което няма отговор. Което означава, че договорът е в сила“, категоричен е Христов.

Според думите му, договорът е изцяло извън архивите и системата на Министерство на енергетиката.

ВИЖ ОЩЕ: Чутовен скандал за Джемкорп! ГЕРБ закова Петков с далавера за 1 млрд.

„Оригиналът се оказа в шкафче на служител на министерството след проверка. Има мълчаливо прикриване на цялото нещо с надеждата може би някога да се върнат във властта и да го продължат“, коментира той.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил и Асен невъзмутими за Джемкорп. Громят си бюлетината

Служебният енергиен министър беше на посещение на ВЕЦ "Цанков камък", където през седмицата  приключи успешно ремонтът й. Той поздрави служителите, които са отстранили  сложна авария и призова "Да, България" да се извинят на служителите за всичките им коментари, че съоръжението не се поддържало добре. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай