Симеонов пак скара Патриотите

ВМРО и НФСБ му дават пост, "Атака" - против

Симеонов пак скара Патриотите | StandartNews.com

Валери Симеонов отново стана повод за свада в малката коалиция. Партията му НФСБ и ВМРО настояват Симеонов да стане съпредседател на парламентарната група. Мотивите им са, че се налагат промени в ръководството на групата, след като Симеонов вече не е вицепремиер.
Волен Сидеров и "Атака" обаче са категорично не са съгласни.

Точката е била в дневния ред на вчерашния коалиционен съвет. Но именно заради нея Волен Сидеров бойкотирал заседанието. То дори трябвало да се състои в кабинета му в Партийния дом. Но след като не се появил нито Волен, нито някой друг от "Атака", съветът се състоял в кабинета на Искрен Веселинов от ВМРО, разкри Канал 3. На изпратените есемеси Сидеров отвърнал, че му изникнал важен ангажимент и не може да присъства. За отсъствието на "Атака" от заседанието потвърдили и от НФСБ, и от ВМРО.

От "Атака" не са съгласни Сидеров да дели председателството на групата, защото споразумението в Обединени патриоти било той да е шеф на групата, а другите две партии да имат свои вицепремиери, което било факт и след оставката на Симеонов.


"Не бяхме в пълен състав, за трети път нямаше представители на "Атака", но ние си проведохме планираното заседание", каза Валери Симеонов за състоялия се все пак съвет на малката коалиция. "Представители на "Атака" не дойдоха за трети пореден път. Това си е тяхно решение, те са самостоятелна партия и могат да си вземат решение. Бяха потвърдили, че ще дойдат. Не мога да отговоря по какви причини не са дошли", коментира пред Канал 3 и секретарят на групата от ВМРО Юлиан Ангелов.

Явяването на НФСБ, ВМРО и "Атака" на евроизборите - заедно или поотделно, е била основната точка в дневния ред на заседанието, а подялбата на шефското място в групата била предложение в точката "организационни въпроси".
"Разбрахме се, че пред двете партии няма пречки да се явим заедно", коментира пред Канал 3 по темата за евровота Юлиан Ангелов.

Валери Симеонов: Няма финално решение за евровота

"Коментирахме, че са нужни промени в ръководството на парламентарната група на Обединени патриоти с оглед на това, че г-н Симеонов вече е народен представител. Не сме взели решение, но коментирахме, че е хубаво да има съпредседателство на парламентарната група, за да са представени всички партии в ръководството на ПГ", обясни пред Канал 3 Ангелов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай