Симеонов категоричен: Без Атака на евровота!

НФСБ са готови на преговори с ВМРО за общо явяване

Симеонов категоричен: Без Атака на евровота! | StandartNews.com

НФСБ няма да преговаря с Атака за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент, но са готови на преговори с ВМРО за такова общо явяване. Това стана ясно от изявление на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

НФСБ няма да участва на коалиционен съвет с единствена точка „евроизбори“ – партията се готви за самостоятелно явяване, категоричен бе Симеонов в интервю за Радио Фокус във връзка с предстоящия днес съвет на малката коалиция. Той припомни, че партията му има непреодолими сериозни различия по външнополитически въпроси с ПП „Атака“, което прави невъзможно явяването им в трипартиен формат на евроизборите.

„Вече близо 2-3 месеца преговаряме с ВМРО да се явим в двупартиен формат на изборите. Сега изведнъж ВМРО приканват да се видим трите партии и да се явим в трипартиен формат. Всичко това според нас е един театър за пред медиите и нямаме намерение да ставаме участници в самодейни театрални постановки. Ако ВМРО имат желание да се явят заедно с нас, да заповядат за среща между ръководството на двете партии, както сме ги канили вече два пъти. Те нито отказват, нито се съгласяват, но не се явяват на такава среща. След като са се харесали с „Атака“, бих им пожелал успех“, каза Валери Симеонов.

„На такъв коалиционен съвет с единствена дневна точка евроизборите няма какво да говорим и няма да ходим въобще. Към настоящия момент с нашите партньори от коалицията сме готови да обсъждаме всякакви текущи актуални въпроси, които са в работен порядък, както и съгласуване на съвместни позиции – както е било досега. Но темата евроизбори е приключила. Няма да се явим на избори в коалиционен формат с ПП „Атака“ – ако ВМРО желаят, да заповядат за среща“, коментира Симеонов и увери, че НФСБ не води преговори за явяване на евроизборите с други политически сили. Той уточни, че вече се предприемат действия за мобилизация на партийните структури с една цел – подготовка за самостоятелно явяване на вота за ЕП през месец май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай