Петък,

Ще се коалират ли "Български възход" и НДСВ

От: Агенция Стандарт -
4023
Ще се коалират ли "Български възход" и НДСВ
A
A
A

Днес "Български възход" ще реши как да се яви на изборите. "Имаме регистрация като партия, но имаме регистрация и като коалиция. Решението ще бъде взето вътрешнопартийно и ще бъде оповестено. Няма разговори за коалиция с НДСВ, това са спекулации", заяви за Нова Георги Самандов от партията.

По думите му БВ е най-последователната партия. "Нашата дипломатичност не бива да бъде бъркана с мекушавост. В политическа безизходица сме, което води в някои сфери и до институционална. Законът за съдебната власт предстои да бъде гласуван. Твърдо сме решени той да бъде разгледан. Трябва да се фокусираме върху институциите, не върху личностите. Има амбиция точката за главния прокурор да бъде разгледана и гласувана", смята той. 

Според него чрез регламент 1854, който иззема свръхприходите на производителите на електроенергия, е могло да се получат по 1000 лева на домакинство компенсации годишно. "На 31 януари изпълнителната власт трябва да докладва по случая, а очакваме санкции от ЕК за неизпълнение. Ние ще ги изплатим през данъци", обясни Самандов. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com