Неделя,

Радан: Исмаилов е човекът с най-много професионални качества

От: Администратор -
A
A
A

София. "Изясних важни елементи от позицията на РБ, свързани с личността на Орхан Исмаилов. Фактът, че той е безпартиен е нещо, което е доста важно в Министерството на отбраната, не трябва да бъде пренебрегнато, да се търсят специални партийни връзки. Безспорно, в екипа на МО е човекът с най-много професионални качества в миналото си и образованието си за тази позиция". Това каза пред журналисти, в парламента, съпредседателят на РБ Радан Кънев на излизане от кабинета на зам.-председателя на НС Красимир Каракачанов.

Предложението за назначаването на Орхан Исмаилов е основано на професионални качества. При нас предложенията се правят от министъра към премиера, премиерът е този, който назначава, разясни той.

"За нас е много важно всеки български гражданин с професионални качества да има своята реализация, независимо дали името му е турско, или вярата – мюсюлманска", каза още Кънев.

„Не чакайте бързи и лесни решения. Нищо няма да бъде бързо и лесно от тук нататък, важното е нещата да стават. Нормално е всички да правят компромис", допълни Кънев.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички