Нинова показа мускули на бунтарите. Защо им се изрепчи?

Обвини опозицията, че спъва преговорите за кабинет

Нинова показа мускули на бунтарите. Защо им се изрепчи? | StandartNews.com

Корнелия Нинова показа мускули на бунтарите в партията, които свикаха през главата й ново заседание на пленума. В събота Националният съвет на БСП прие на подпис решение за конгрес на 22 януари и за упълномощаване на Нинова за преговаря за кабинет. Една трета от висшите социалисти обаче направиха подписка за ново заседание на пленума.

Утре няма заседание на НС на БСП, нито подписка за свикването му, отсече днес Изпълнителното бюро на БСП, разпространявайки нарочна позиция по случай.  

Някой иска да провали преговорите за правителство, обяви още бюрото.

Ето позицията на ИБ на БСП:

Във връзка с разпространяваната информация, че по искане на 1/3 от членовете на НС на БСП е свикано присъствено заседание на НС на БСП на 23.11.2021 г. ви информираме, че:

1. До този момент в отдел "Деловодство" на НС на БСП не е внесена подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е изискването на чл.16 от Правилника за организацията и дейността на НС

2. На имейли на членове на НС е изпратен текст за свикване на заседание с приложен списък на 64 души без нито един подпис от тях. Така наречената подписка е без подписи.

3. Изпратеният текст е от [email protected].  В БСП няма такава регистрирана структура. Такива се създават при условията и реда на чл.37 и чл. 38 от Устава на БСП.

4.Поради изложените причини утре няма да има заседание на Националния съвет.

5. За нас е очевидно, че се създава изкуствено напрежение, за да се блокират преговорите за съставяне на правителство.

6. Молим уважавани медии да не тиражират фалшиви новини.

Изпълнително бюро на НС на БСП

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай