Мощна атака! Радев с тежко обвинение към ДБ

На каква опасност излагат страната

Мощна атака! Радев с тежко обвинение към ДБ | StandartNews.com

Ще предоставя на партиите достатъчно време, за да могат да обсъдят принципите и приоритетите, около които да се обединят, за да излъчат стабилно управление. Важно е да имаме парламент. Това заяви президентът Румен Радев в Прага. Той е в Прага за неформален Европейски съвет. Там европейските лидери обсъждат дали да има таван на цените на природния газ, как да бъде въведен и дали да засяга целия внос

"Очаквам да не забравят, че трябва да поставят на първо място държавата", коментира той и допълни: Изключително важно е да имаме парламент, защото нашият български конституционен модел на властта се основава върху парламента".

Има желание за справяне с ценовата криза, но все още тепърва ще се обсъждат механизмите. "Лидерите препоръчаха на комисията за следващия съвет комисията да предложи стъпки, така че да бъдат овладени цените, така че да има реформа на пазара”, поясни той.

."Изумително е, че на фона на кризата, "Демократична България" (ДБ) бърза да тласне страната във войната, още дори преди да е свикан парламентът. Ако със същата страст лобират и за правосъдната реформа, сега обществената тежест на тази формация, щеше да е по-различна", посочи той и коментира критиките, които е получил, че не е подкрепил присъединяването на Украйна към НАТО.

"Как може тази формация да си служи с такива откровени лъжи и манипулации. С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това означава война Русия-НАТО.

На този въпрос трябва да гледаме изключително сериозно, политици, които тласкат България към война, независимо дали от невежество или корист, дължат отговор на българите, чии интереси обслужват.

Радев коментира и обсъждания таван на цените на газа в ЕС.

"Таван на цените на газа е тема, която само се дискутира в момента. Да, има желание да се справим с ценовата криза, но тепърва ще се обсъждат и на други съвети тези механизми. Лидерите препоръчаха на ЕК за следващия съвет на 20 октомври комисията да предложи стъпки така че да бъдат овладени цените, така че да има реформа на европейския пазар за газ", поясни Радев.

Лидерите на страните от ЕС заседаваха в Прага, тъй като Чехия в момента председателства Европейския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай