Книги и икони в куфарите за Брюксел

Книги и икони в куфарите за Брюксел | StandartNews.com

Дончев чете по няколко едновременно, Архангел Михаил пази Джамбазки

Книгите ще са неизменна част от багажа на нашите депутати в Европарламента, показа проверка на "Стандарт". Някои от тях имат навика да четат по няколко едновременно. Като Томислав Дончев от ГЕРБ. Една от неговите любими книги е "Приключенията на добрия войник Швейк" на Ярослав Хашек. Със сигурност Дончев ще сложи томчето в куфара си за Брюксел.

Освен любими четива за развлечение, евродепутатите ще вземат със себе си и икони. Дамите често носят образа на Богородица, а представителите на силния пол - на свети Георги или Архангел Михаил. Ликът на главния пазител на Божия закон ще бъде в куфара на Ангел Джамбазки от ВМРО. Вторият в листата на "България без цензура" е получил иконата от манастирче край Охрид. Таблетът също е нещо, с което българските евродепутати не се разделят. Някои от по-младите наши представители в Европарламента признават, че нонстоп са в социалните мрежи. Един от тях е Илхан Кючюк от ДПС. По време на пътуване чете книга, но задължително хвърля поглед и на мейла си. Много наши евродепутати за нищо на света няма да се разделят със снимките на семейството си. Специален портрет на най-скъпите си хора ще занесе в офиса си Емил Радев от ГЕРБ. Освен семейни фотографии българските представители в Европарламента ще взимат и подаръци със сантиментална стойност. Това ще направи Илияна Йотова от БСП. Тя не се разделя с любимото си бижу - златната гривна, дар от майка й.

Дамата на червените държи на гривната си

Огнената Илияна Йотова от БСП не се разделя с любимото си бижу. Това е златната гривна, дар от майка й. Преди повече от четвърт век семейството развалило златни парички от Виена и направило 2 еднакви гривни - за Илияна и за сестра й.

Илхан носи снимка на родителите си

Любимо заглавие на Илхан Кючюк от ДПС е "Лудите, които ни управляват" на Паскал дьо Сютер. "С нея човек може да разбере много за политическите лидери, за политиката отвътре и въобще да е наясно, че главозамайването от властта играе лоши шеги", казва той за книгата. Винаги носи със себе си и снимка на родителите си. А ако му поискате писалка или автоматичен молив - да, с него са непрекъснато. "Няма да забравя да взема със себе си и своята увереност", признава Илхан. И допълва: "Добрите дни на страната ни се коват и в огъня на Европейския парламент".

Туршия и знаме с ВМРО

Освен икона на Архангел Михаил зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки ще вземе със себе си националното знаме. Ще носи със себе си "Записки по българските въстания" и "Строители на съвременна България". Има и любим ключодържател с Айфеловата кула.

С усмивка казва, че ще сложи в куфара си българска туршия. "С любимото мезе върви и шише домашна ракия", шегува се зам.-председателят на ВМРО.

Радев взима юридическа литература

Историческа карта на Симеонова България ще отнесе в брюкселския парламент Емил Радев от ГЕРБ. "Трябва да помним Златния век на България и постиженията й по времето на Симеон Велики", казва той. Задължително в Брюксел ще вземе и купчините с юридическа литература. Запален е по АТВ-то си. Но за него няма да има място, а и време в Брюксел.

Пирински с тенис ракета

Международникът на БСП Георги Пирински разбира не само от политика. Той се интересува и от спорт. Най-много харесва зимните състезания. Бил е председател на Българската федерация по ски. Поддържа форма с тенис. В Брюксел може би ще вземе и своята тенис ракета, споделят негови приятели.

Левски и Ботев вдъхновяват Бареков

Да бъде различен от останалите политици с костюми и да бъде обединител като Нелсън Мандела. С това послание синът на Николай Бареков му подари фланелка с образа на легендарния Нелсън Мандела. После Бареков разчупва модела и с тениски Васил Левски и Христо Ботев. Някоя от тях вероятно ще се озове и в куфара му за Брюксел.

Джон Лок в офиса на Малинов

Светослав Малинов от ДСБ е автор на няколко книги. Написал е и много научни статии в областта на политическата теория.

Автор е на първите преводи на български език на политическите произведения на класиците Джон Лок ("Два трактата за управлението", 1997, "Писмо за толерантността", 1998), Едмънд Бърк ("Размисли за революцията във Франция", 2000) и Френсиз Бейкън ("Нова Атлантида", 2008). За преводите си на Джон Лок през 1998 г. Малинов получава наградата на Съюза на българските преводачи. Политологът от Реформаторския блок със сигурност ще занесе някое от тези произведения в офиса си Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай