ВМРО скочи! Какво поиска веднага

Спешен призив на ВМРО

ВМРО скочи! Какво поиска веднага | StandartNews.com

Обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната. За това призовават от ВМРО в декларация, приета на днешното заседание на ръководството на партията.

ВМРО кани за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм, се посочва в документа.

Според ВМРО отиващото си управление ще бъде запомнено с тоталната загуба на национален суверенитет.

Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС. Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските, пише в декларацията на ВМРО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай