Каракачанов с мерки в подкрепа на земеделието

Три са мерките, които предлага вицепремиерът и лидер на ВМРО

Каракачанов с мерки в подкрепа на земеделието | StandartNews.com

Правителството ще заседава чрез видеоконферентна връзка днес. Очаква се премиерът Бойко Борисов и министрите да одобрят отчета на Държавен фонд „Земеделие“ за миналата година. Кабинетът ще утвърди таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища за 2020-2021 година. Също така се очаква вицепремиерът Красимир Каракачанов да предложи три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор.

Каракачанов предлага да се обнови държавния резерв и военновременните запаси с български консервирани храни и млечни продукти. За целта трябва да бъдат отпуснати 30 милиона лева. С тях ще се подпомогне пряко българското земеделие, животновъдство и хранително-вкусова промишленост.

Вицепремиерът предлага фонд „Земеделие“ да предостави допълнителна субсидия от 150 милиона лева за производството на всички видове зеленчуци у нас тази година.

Третата мярка предвижда осигуряване на консумативи за земеделските стопани. За целта Каракачанов настоява да се предостави безлихвена кредитна линия на производителите за закупуване и внос на консумативи - фуражи, семена, торове, препарати за растителна защита, резервни части за селскостопанска техника - необходими за производството на плодове и зеленчуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай