Каракачанов: Оставката няма да разклати коалицията

Новината за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева завари лидерите на ВМРО и "Атака" на конгреса на войводите

Каракачанов: Оставката няма да разклати коалицията | StandartNews.com

Новината за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева завари лидерите на ВМРО и "Атака" на конгреса на войводите. Двамата запазиха дистанция и коментираха дипломатично труса в големия коалиционен партньор.

Според Красимир Каракачанов оставката на Цачева няма да разтресе управлението и кабинета. "В края на краищата всеки министър преценява в каква ситуация, по лични причини или политически да подаде оставка. Това не означава, че тя ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно. Във всеки един четиригодишен мандат има множество оставки, много смени на министри, смени на други административни постове", коментира лидерът на ВМРО.

По думите му лични мотиви за оставка не се коментират, решението на Цачева си е нейно и е ясно, че трябва да бъде избран нов правосъден министър.

"Оставката на Цецка Цачева е морален акт", пък смята Волен Сидеров, който също като Каракачанов научи новината на конгреса на ВМРО. Според него българите са чувствителни на тема имоти. Сидеров изтъкна, че по този начин се показва, че на обвиненията се отговаря с оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай