Карадайъ зове за активност на евроизборите

В кирковското село Могиляне се проведе митинг, посветен на 34-ата годишнина от събитията по време на Възродителния процес...

Карадайъ зове за активност на евроизборите | StandartNews.com

В кирковското село Могиляне се проведе митинг, посветен на 34-ата годишнина от събитията по време на Възродителния процес, съобщи БНР.

На събитието присъства и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който апелира за единство и активност на изборите за европейски парламент догодина. Годишнината ще бъде отбелязана и в Момчилград.

"Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година”, заяви Карадайъ на възпоменаталния митинг пред паметника на "Тюркян Чешма".

Лидерът на ДПС отбеляза съществуващата криза на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия и разделение. Той призова всеки един да направи своя личен избор и да участва на предстоящите избори през 2019 г.

„Местните са далеч, но преди това са изборите за Европейски парламент. Те са много важни за ДПС, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти. Патриотите сме ние! Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да направим своя избор”, заяви още Карадайъ.

Цялото ръководство на ДПС поднесоха венци и цветя на Тюркян чешма. По-късно в центъра на Момчилград се проведе възпоменателен митинг и бяха поднесе венци и цветя пред плочата в памет на жертвите на Възродителния процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай