Апартаментгейт взе трета глава

И зам.-министърът Красимир Първанов на енергетиката подаде оставка

Апартаментгейт взе трета глава | StandartNews.com
  • И зам.-министърът Красимир Първанов на енергетиката подаде оставка

Трета глава взе "Апартаментгейт". И заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Вчера стана ясно, че той също си е купил евтин апартамент от фирма "Артекс". В събота оставки заради скандала подадоха правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, на която вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов е кум. Оставката на Колева бе поискана от Борисов, тъй като тя до последно отказвала да я подаде сама.

ВИЖ ОЩЕ: Втори зам.-министър с евтин апартамент в "Изток"

Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин в Министерския съвет, съобщиха от енергийното министерство. 

Първанов е магистър-инженер по специалност „Електрически централи, мрежи и системи“ в Техническия университет в София. Завършва магистратура и по публични финанси в Университета за национално и световно стопанство в София.

От 1990-та до 2007-ма година Красимир Първанов заема различни длъжности в „Електроразпределение Столично“ АД – началник подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, директор „Електроразпределение Запад“. В периода 2007-ма – 2010-та година е директор на дирекция „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи" в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. От 2010-та до 2012-та година е изпълнителен директор на „Националната електрическа компания“ ЕАД.

На 15 май 2017 г. е назначен за зам.-министър на енергетиката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай