ДПС проби. Гледат утре комисията за газовите трасета

Ще има ли пълна проверка на всички факти и обстоятелства?

ДПС проби. Гледат утре комисията за газовите трасета | StandartNews.com

Ще има ли пълна проверка на строежа на всички газови трасета у нас? Това ще стане ясно утре сутринта, когато народното събрание гледа предложението на ДПС за създаване на временна анкетна комисия, която за провери всички факти и обстоятелства около строежите на газовите трасета у нас. Движението поиска създаването й, след като премиерът Кирил Петков се опита да направи внушения за несъществуваща руска връзка на ДПС при строежа на „потоците”.

По предложение на народния представител от ДПС Станислав Анастасов, зам.-председател на Движението, точката влезе с мнозинство от 201 гласа в седмичната програма на парламента.

Миналата седмица създаването на Временна комисията за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация - „Южен поток” и „Турски (Балкански) поток”, и причините за забавянето на проекта IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) също влезе в програмата на Народното събрание, но депутатите не стигнаха до нея.

Г-н председател, логично е когато залата вече се е произнесла с гласуване дадена точка да стане част от дневния ред на НС и времето не е стигнало за нея, тя автоматично да влиза за разглеждане следващата седмица, каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, обръщайки се с процедура към Никола Минчев. Моля да възприемете тази практика, защото тя изразява волята на залата, призова Цонев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предложи създаването на временната анкетна комисия за проверка на газовите трасета да стане точка първа в дневния на НС за четвъртък, 9 юни 2022 г. След прегласуване, предложението бе прието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай