Денков проговори за офисите на Божков и скандала в "Пирогов"

Премиерът коментира актуални теми

Денков проговори за офисите на Божков и скандала в "Пирогов" | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Вътрешният министър ми каза, че МВР изпълнява действия по нареждане на държавното обвинение и единствено прокурорът може да коментира. Това каза премиерът Николай Денков по повод акцията, при която полиция влезе в имоти на бизнесмена Васил Божков.

"Смятам, че се дължи официално обяснение за какво става дума, но това е в правомощията на прокурора", допълни министър-председателят.

МВР проговори за акцията в офисите на Божков

На въпрос дали ще бъдат удовлетворени исканията на земеделците, така че да бъде спрян евентуален протест, Денков отговори: „В бюджета за тази година има с 500 млн. лева повече в сравнение с миналата. Предстои да видим дали има проблеми с разпределението на тези средства и дали да се намесим в това, което е планирало министерството. Понякога има неразбиране – очакват се пари от една посока, а те трябва да дойдат от друга”.

Решено! Ето ги новите конституционни съдии

Той коментира и избора на двама нови конституционни съдии от страна на НС. „Това е процедура, която е изцяло в правомощията на НС. Тя беше направена по закон и няма съмнения, че процедурата е изпълнена. По въпроса какви трябва да бъдат кандидатите – виждаме разлика. Мисля, че всеки си дава сметка, че в профила на двамата кандидати има съществена разлика. И това дава отражение, както в начина, по който се предполага, че ще действат като съдии, така и в коментарите за техните кандидатури”, подчерта Денков, цитиран от Нова.

Напрежение в "Пирогов", ще се намеси ли премиерът

По повод казуса с „Пирогов” на фона на проверката на смъртта на 15-годишната Даная и поисканата оставка на здравния министър Хинков от страна на лекарите в най-големия спешен център у нас той подчерта, че: „Няма как да работи здравната система и как да работят  лекарите, ако им нямаме доверие и подлагаме на съмнение всяко нещо, което се случва. Затова трябва да имаме доверие на лекарите и, ако имаме някакви критики към тях – те трябва да са само на базата на извършени проверки с крайни резултати, които доказват, че има проблем”.

Премиерът Денков беше категоричен, че „ние доста бързо се приближаваме към еврозоната”. „С много улисия успяхме през последните месеци да докажем, че България е сериозен кандидат и можем да изпълним всички заложени индикатори. Това, което обсъждаме в момента, е дали ще покрием последния критерий. Той е свързан с едно много строго изискване за инфлацията, а именно че тя трябва да е не повече от 1,5 процента от трите най-ниски в еврозоната”.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
NebosY
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи