БСП в атака! Ваня Григорова с мощен червен гръб

Синдикалистката ще води и червената листа за СОС

БСП в атака! Ваня Григорова с мощен червен гръб | StandartNews.com

Мощен червен гръб изправя зад Ваня Григорова БСП. Партии и организации, които подкрепят кандидатурата й за кмет на София ще подпишат коалиционно споразумение за участие в местните избори, съобщиха от градската организация на БСП в столицата.

Вчера БСП-София успя да се наложи пред Корнелия Нинова и пленума на социалистите и Григорова бе одобрена за кандидат-кмет на червените в София. Преди дни тя напусна КТ „Подкрепа”, където бе дългогодишен икономически съветник, за да се впусне в надпреварата за стола на Йорданка Фандъкова.

Предизборното обединение ще бъде парафирано на емблематично място -  в къщата-музей "Димитър Благоев".

Политическите формации ще се явят с обща листа за общински съветници в Столичния общински съвет, като неин водач ще бъде Ваня Григорова. Това бе изрично условие на Григорова. За да го изпълни, лидерът на БСП-София Иван Таков за първи път отстъпи челната позиция в кандидатската листа за съветници в столицата. Според Григовора лидерското и място ще е знак към синдикалистите, за да я подкрепят. То и гарантира първото място за левитев СОС.

На 25 август тя бе издигната от БСП и "Левицата" като претендент за кметското място в София.

Тогава Ваня Григорова определи като приоритет преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени за управление на частни структури.

“Концесията на водата в София е на дневен ред. Незнайно защо решение още не е взето. Сметопочистването да се върне в общински ръце, недостигът на места в детските градини и яслите са приоритети. Вече имахме разговори с хора, които работят в ясли, те имат много добри предложения, които могат да се реализират в следващите година - две, за да се реши проблема с недостига”, подчерта Ваня Григорова.

Тя смята още, че финансови средства трябва да бъдат разпределени не само в центъра, а поравно на територията на цяла София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай