Бойко: Думите отлитат, построеното остава

Бойко: Думите отлитат, построеното остава | StandartNews.com

София. Думите отлитат, построеното остава, обяви премиерът Бойко Борисов и обеща, че напролет връзката на магистрала "Хемус" с Околовръстното при пътен възел Яна ще бъде асфалтирана.

Това, което строим и всеки ден показваме на хората, ще остане и за българските граждани, и за всички европейци, които пътуват оттук, подчерта министър-председателят. Той инспектира как върви строителството на участъка.

Борисов отново напомни, че когато е дошъл на власт, всички европейски програми и фондове са били спрени. "А днес България е за пример за другите европейски страни. Напролет асфалтираме и някъде май месец ще предадем на българските граждани пътя. Всичко друго са празни приказки, каза Борисов.

Аз, един от народа

Не мечтая

безсмъртие

и пътища леки, а ватенка топла

за зимния ден. - Безсмъртно

нека остане

навеки построеното тук

от мен!

Пеньо Пенев

Заедно с премиера беше европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, който призна, че е изключително впечатлен от напредъка в изграждането на пътища у нас. България може да бъде използвана за пример за това как се изпълняват инфраструктурни обекти, как се строят магистрали и се въвеждат в експлоатация, отбеляза гостът.

България не е само пример за усвояване на всички европейски фондове. България няма нито една спряна програма, нито замразена. Европейската Сметна палата е потвърдила своето позитивно становище за системите за управление и контрол при кохезионни фондове, които са изградени в България. Така нареченото ниво на грешка, заради което на много страни им са замразени и спрени програмите в България, е под необходимите 2 %, каза еврокомисарят.

Той не скри, че е впечатлен и от шофьорските умения на Бойко Борисов, който сам караше премиерския джип. Предполагам, че като пуснем магистралата догодина, със същата скорост ще можем да се движим и тогава, отбеляза Хаан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай