Това наше куче е герой! Направи чудо в Турция

Каква беше решаващата му помощ

Това наше куче е герой! Направи чудо в Турция | StandartNews.com

Едно от нашите кучета - спасители намери затрупана под отломките жена в Турция в град Антакия. Това потвърдиха за Нова тв от ПСС.

Същевременно от 7 февруари досега общо 27 доброволци са тръгнали с личен транспорт да помагат. Натам тръгна и единствената офроуд линейка у нас. Днес още 20 доброволци се отправиха към епицентъра на трагедията.

„Междувременно за да оцелеят в тежките условия, получават помощ и от българска, и от турска страна”, заяви доброволецът Георги Влайков. „Нямам думи да ви изразя възхищението от това, което направихте”, продължава той.  

Междувременно преди ден Турция се обръща към Асоциацията на доброволците у нас с пореден зов за помощ. И за броени часове откликват 20 души от цялата страна.

„Това са хора с големи сърца, хора, които имат своите работни места и ежедневни задължения, но те са подготвени за това от години – тренират, обучават се, екипирани са. Има хора, които умеят да работят с въжета, да спасяват с алпийски способ”, разказа Ясен Цветков от Националната асоциация на доброволците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай