Кметът на Созопол само си пуснал отпуск

Той е отстранен от длъжност заради обвинения в длъжностни престъпления

Кметът на Созопол само си пуснал отпуск | StandartNews.com

Панайот Рейзи – кмет на Созопол – обяви за пореден път тази сутрин, че не е подавал оставка като градоначалник на морския град, а само е напуснал партия ГЕРБ, който го издигна за кандидат и подкрепи в последните местни избори. Че няма депозирана оставка на кмета потвърди пред Нова телевизия председателят на общинския съвет в Созопол Красимир Германова.

В понеделник Специализираният наказателен съд отстрани Рейзи от длъжност, защото срещу него има дело за присвояването на 2 млн. лева общински средства.

Представителят на ГЕРБ Светлана Лулева заяви, че оставката на Панайот Рейзи като член на партията е продиктувано единствено от личните му мотиви. По думите и политическо сътресение в Созопол няма да има, както няма и каквото и да е напрежение.

Темата коментира и представител на опозицията. „Винаги сме имали праволинейно отношение към г-н Рейзи. Ние сме сигнализирали пред колегите в общината за нередности, тъй като вижданията ни за развитието на града се разминаваха. Нищо обаче ново за нас няма в тази оставка”, каза Тихомир Янакиев от БСП.

Общинските съветници казаха още, че дали някой друг ще поеме поста временно изпълняващ длъжността кмет, ще се разбере, едва когато има действително сваляне на кмета от поста му и съответното решение на общинския съвет.

Следващото дело в спецсъда е на 16-ти април. Тогава ще се реши дали Рейзи ще бъде отстранен от кметския пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай